Informacije o projektu

Tokrat vam ponujamo kuhanje z velikimi mojstri, ki prihajajo iz sosednje Hrvaške. V sklopu Erasmus projekta "Novi izzivi" prihajajo Cvita Lolić, Dragan Todorović in Nikša Topić s svojimi dijaki na obisk iz Turističke ugostiteljske škole v Splitu in želijo z vami delili delček svojega vrhunskega kulinaričnega znanja. Prvič bomo organizirali kuharske delavnice z našimi gosti, ki bodo z udeleženci delavnice dve uri ustvarjali dalmatinske specialitete.

Kulinarična delavnica bo potekala v ponedeljek, 15. maja, med 17. in 19. uro na Mladinski ulici 14 a, torej v prostorih Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor. S seboj prinesite predpasnik in posodice, v katere boste lahko shranili dobrote, ki jih boste pripravili, mi pa vas bomo opremili tudi z recepti, ki jih boste odnesli domov.

Cena delavnice je 10 € na osebo. Zbran denar bomo namenili v šolski humanitarni sklad, ki je namenjen dijakom, ki prihajajo iz socialno šibkejšega okolja in jim na tak način pomagamo pokriti vse stroške obveznih vsebin, ki spremljajo njihovo šolanje.

Število mest je omenjeno, zato svetujemo, da se prijavite čim prej. Prijave zbiramo tukaj: https://bit.ly/3HIHyHX. Po prijavi boste prejeli elektronsko sporočilo s potrditvijo vaše prijave.

Dogodek se bo fotografiral.

Pastel de Nata, Pastel de Bacalhau in Bacalhau a Bras so samo nekatere izmed jedi s katerimi se v 5* hotelu PortoBay Liberdade ter 4* hotelu PortoBay Marques spoznavajo naši dijaki, ki opravljajo delovno prakso v sklopu Erasmus projekta "Novi izzivi".

Seveda ob delu ostane tudi dovolj časa za odkrivanje vseh lepot Lizbone in okolice. A je potrebno omeniti, da je temperatura prijetnih 25°C? Dovolj, da sta se Marko in Aljoša tudi kopala. 

Mahamo vam s Cipra. Dijaki se učijo v praksi. Z vami delimo nekaj utrinkov iz hotelske kuhinje. S seboj smo prinesli tudi domače bučno olje, ki ga stiskajo v Bučno Olje - Oljarna Jeruzalem SAT. Saj veste, kako je sprejeto naše bučno olje v tujini, kajne?

 

V sklopu projekta Erasmus+ KA1 VET so se dijaki Kaja Letonja, Doris Petrovič, Erazem Valentinčič, Boris Marić, Jaša Jager in Vitja Lipovec udeležili mobilnosti, ki poteka v Barceloni in je namenjena pridobivanju delovnih izkušenj. V Barceloni bodo ostali vse do 1. maja, ko se bodo z novimi znanji vrnili domov. O njihovih vtisih in dogodivščinah pa si lahko preberete na blogu: ssgt-mb-barcelona.blogspot.com