ZAČETEK PROJEKTA FAST - PROJEKTA ZA DOSTOPNI TURIZEM

Septembra 2020 se je pričel evropski projekt FAST (Spodbujanje dostopnosti v podporo turizmu), v katerem sodelujejo partnerji iz Slovenije, Grčije, Avstrije, Portugalske in Cipra.

Težave z dostopnostjo povzročajo težave osebam z oviranostmi, ko potujejo kot turisti v različne kraje. Cilj projekta FAST je olajšati dostopnost v turizmu z uvedbo poklica spodbujevalec dostopnega turizma, katerega cilj je izboljšati kakovost storitev za osebe z oviranostmi.

Spodbujevalec dostopnega turizma bo zlasti služil potrebam turistov z oviranostmi, da bodo lahko varno uživali na počitnicah. Hkrati želi program poudariti pomen centrov za poklicno izobraževanje in usposabljanje, s pomočjo katerih bodo kandidati za spodbujevalca dostopnega turizma imeli priložnost razviti svoje kompetence in sposobnosti.

Program financira Erasmus + (KA2) in vključuje partnerje iz Slovenije (SŠGT Maribor, INUK), Grčije (OECON Grčija), Avstrije (BEST Institut für berufsbezogene Weiterbildung und Personaltraining GmbH), Portugalske (SPI) in Cipra (ETAP Nicosia in DekaPlus Business Services Ltd). Program se bo zaključil septembra 2022.

1. NOVIČNIK

2. NOVIČNIK

3. NOVIČNIK

4. NOVIČNIK

 

1. SPOROČILO ZA JAVNOST

2. SPOROČILO ZA JAVNOST

3. SPOROČILO ZA JAVNOST

4. SPOROČILO ZA JAVNOST

5. SPOROČILO ZA JAVNOST