Informacije
Uradne ure
torek |
od 14 00 |
do 15 30 |
sreda |
od 8 00 |
do 9 00 |
Razpis prostih mest v programe izobraževanja odraslih 2024_25
Navodila za vpis s termini
Cenik za šolsko leto 2024_25
Predstavitev izobraževalnih programov
SPI Gastronomske in hotelske storitve
SPI Gastronomske in hotelske storitve - PREKVALIFIKACIJA KUHAR
Primer izpolnjenega UPN
Prijava na izpit
Izpitni roki za šolsko leto 2024_25
Poklicna matura
Vloga za prijavo teme 4. izpitna enota
Odjava od PM -predmeta
Predmetni izpitni katalogi za poklicno maturo SSI in PTI
Kontakt
Marjan Božičko
E marjan.bozicko@guest.arnes.si
T 02 2350 016 (samo v času uradnih ur)
Usposabljanja
Usposabljanje za pridobitev nacionalnih poklicnih kvalifikacij
Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor je registrirani izvajalec v postopku preverjanja in potrjevanja nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK ) v gostinstvu in turizmu in sicer:
- pomočnik / pomočnica kuharja / kuharice,
- pomočnik / pomočnica natakarja / natakarice,
- vodja cateringa,
- vinski svetovalec / vinska svetovalka sommelier,
- turistični animator / turistična animatorka,
- turistični informator / turistična informatorka,
- pripravljalec/pripravljalka restavracijskih sladic,
- pripravljalec/pripravljalka jedi pred gosti,
- kuhar/kuharica pred gosti in
- barista – Pripravljavec/pripravljavka kave.
V kolikor ste zaposleni in opravljate dela iz omenjenih NPK, oziroma ste brezposelni in bi želeli opravljati katerega od navedenih poklicev, nimate pa ustrezne izobrazbe, lahko pridobite certifikat o usposobljenosti za opravljanje poklica, ne pridobite pa stopnje izobrazbe.