Ob zaključku Erasmus projekta "Z novimi znanji izboljšati zaposljivost in poklicno perspektivo" v zborniku predstavljamo vse šolske projekte, ki smo jih v minulem desetletju izpeljali s pomočjo sofinanciranja EU.  

Šola z mednarodnimi projekti spleta uspešne vezi s tujimi in z domačimi partnerji ter šolami, kar dijakom omogoča spoznavanje novih kultur, različnih oblik dela, tujih držav in navad. 
Izkušnje in rezultate, ki jih naši dijaki in učitelji pridobijo na delovni praksi v projektih Erasmus, vedno prenašamo v šolsko okolje. Tako so tudi nastala številna učna gradiva, ki bogatijo naše izobraževalne programe in pouk.

ERASMUS+ "Z NOVIMI ZNANJI IZBOLJŠATI ZAPOSLJIVOST IN POKLICNO PERSPEKTIVO"

Buon giorno!

Un cappuccino, per favore. To je le nekaj fraz, ki jih dijaki uporabljajo na svoji Erasmus delovni praksi v Italiji. V sklopu projekta "Z novimi znanji izboljšati zaposljivost in poklicno perspektivo" dijaki svojo prakso opravljajo v hotelih, barih in restavracijah, med drugim tudi v restavraciji UNE, ki ima Michelinovo *.

V sklopu Erasmus projekta Z NOVIMI ZNANJI IZBOLJŠATI ZAPOSLJIVOST IN POKLICNO PERSPEKTIVO so novembra naši učitelji kuharstva v Italiji spoznavali nove recepture, ki jih delimo z vami na https://www.ssgt-mb.si/stran/133/z-znanji-recepti-perugia, za dostop pa lahko uporabite tudi spodnjo QR kodo.

Žal nam za letos planiranega Erasmus dneva še ni uspelo izvesti na novi šoli, smo se pa potrudili in ga bodočim dijakom in staršem predstavili v sklopu informativnih dni. 

Obiskovalci so se lahko sprehodili po "stojnicah", kjer smo pripravljali tradicionalno kulinariko držav in mest, ki smo jih obiskali v sklopu Erasmus projekta "Z novimi znanji izboljšati zaposljivost in poklicno perspektivo" 
 
 
 
Foto: Rafael Košec Tekavc
 

Danes in jutri pripravljamo za dijake in učitelje še Italijansko animacijo, v mesečni jedilnik https://www.ssgt-mb.si/stran/25/prehrana pa so učitelji kuharstva umestili tudi jedi, ki so jih spoznali v Perugi. Seveda bo primerno okrašen in dekoriran tudi prostor, za kar skrbijo dijaki in učitelji turizma.

 

Tokrat potujejo naši učitelji. V sklopu Erasmus projekta Z NOVIMI ZNANJI IZBOLJŠATI ZAPOSLJIVOST IN POKLICNO PERSPEKTIVO se mudijo v Perugi, saj na Universita dei Sapori, pridobivajo nova znanja priprave italijanskih jedi in sladic. Ko se vrnejo, bodo izkušnje vključili v svoje redno delo z dijaki. Nove recepture pa bomo z vami delili tudi tukaj. Bi vas zanimale tudi italijansko obarvane kulinarične delavnice?

   

V sklopu Erasmus projekta Z NOVIMI ZNANJI IZBOLJŠATI ZAPOSLJIVOST IN POKLICNO PERSPEKTIVO je šest naših dijakov trenutno v Rethymnu na Kreti, kjer opravljajo 4-tedensko praktično usposabljanje pri delodajalcih. Vas zanimajo njihove izkušnje?

V sklopu projekta Erasmus+ KA1 VET smo tokrat poslali dijake v vročo Valencijo, kjer bodo do 4. julija opravljali delovno prakso. Svoje izkušnje in pridobljena znanja bodo delili tudi z nami preko zanimivih video vsebin.