NOVICA
07. Feb

Šolsko izbirno tekmovanje iz biologije za Proteusovo priznanje

V četrtek, 23.1.2020, je na šoli potekalo šolsko izbirno tekmovanje iz biologije za Proteusovo priznanje. Dijaki naše šole sodelujejo na tem tekmovanju že tretjič, vsako leto v večjem številu.

V skupini 1. letnikov je dijakinja 1.D Zhengmiao Pan dobesedno pometla s konkurenco, saj je z veliko prednostjo pred ostalimi zmagala, prejela bronasto Proteusovo priznanje ter se uvrstila na državno tekmovanje.

V tekmovalni skupini 2. letnikov so za presenečenje poskrbeli dijaki 2.G Sara Kokot, Niko Marin in Igor Matviienko. Čeprav se izobražujejo v programu triletnega poklicnega izobraževanja, težavnost nalog pa je povzeta po gimnazijskem programu, so zbrali dovolj točk za bronasto Proteusovo priznanje, Sara se je uvrstila celo na državno tekmovanje.

Bronasta priznanja prejmejo dijakinja 1.D Zhengmiao Pan, Natalija Šef, Špela Bohnec, Binake Beriša in Julija Mohorič iz 1. Ga, Sara Kokot, Niko Marin in Igor Matviienko iz 2.G, dijakinji 2. C Eva Konrad in Nika Marčič ter dijakinja 2. A Ines Krleža.

Na prvi pomladanski dan bomo stiskali pesti za Zhengmiao Pan, Saro Kokot in Evo Konrad, ki so se uvrstile na državno tekmovanje za srebrno in zlato Proteusovo priznanje.

Srečno!

Mentorica Ksenija Suban Horvat