NOVICA
07. Jan

Okusi Grčije - delavnice

V novo leto z grškimi okusi in znanjem!
Začetek leta 2025 bo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor kulinarično obarvan! V okviru Erasmus projekta vas vabimo kar na dva dogodka, ki vas bosta popeljala v svet vrhunskih okusov in strokovnega znanja v ritimu sirtakija in okusi sončne Grčije:
Delavnica: Olivno olje – Primerjava slovenskih in grških olj (Santomas)
13. januar 2025
17.00 – 19.00
SŠGT Maribor

Ste vedeli, da ima olivno olje številne odtenke in značilnosti, ki jih določata poreklo in način pridelave? Na tej delavnici bomo:
odkrivali razlike med slovenskimi in grškimi olivnimi olji,
degustirali vrhunska olja znamke Santomas, ki slovijo po izjemni kakovosti,
spoznali, kako prepoznati kakovostno olje in ga uporabiti v kulinariki.

Prijava:
Pošljite DELAVNICA OLIVNO OLJE, ime, priimek, e-mail in telefonsko številko na naslov: grega.frangez@ssgt-mb.si.

Prostovoljni prispevek je 10€. Število je omejeno. Več informacij sledi.
__________________
Kuharska delavnica z gostujočim strokovnjakom – chef Stelios Fanourakis
15. januar 2025
17.00 – 19.00
SŠGT Maribor

Na našo šolo prihaja priznani grški chef Stelios Fanourakis, ki vas bo popeljal v svet avtentične grške kulinarike!
Chef Stelios je:
svojo kulinarično pot začel na Kreti in kuhal v prestžnih restavracijah v Nemčiji, Avstriji in Švici,
sodeloval na številnih mednarodnih tekmovanjih,
mojster grških jedi, ki združujejo tradicijo in inovacijo.

Na delavnici boste imeli priložnost:
naučiti se priprave značilnih grških jedi,
slišati navdihujoče zgodbe chefa in spoznati njegove kuharske trike.

Prijava:
Pošljite DELAVNICA GRŠKA KUHINJA, ime, priimek, e-mail in telefonsko številko naslov: grega.frangez@ssgt-mb.si.

Prostovoljni prispevek je 10€. Število je omejeno. Več informacij sledi.