NOVICA
30. Nov

PREDPRAZNIČNE NOVIČKE HUMANITARNEGA SKLADA SŠGT MB

Letos je vse drugače. Zaradi zdravstvenih razmer šola sameva. Decembra po hodnikih žal ne bo dišalo po piškotih in poticah, dobrodelni bazar bo moral počakati na boljše čase. Če nismo skupaj, pa ne pomeni, da ne mislimo drug na drugega. Članice in simpatizerke odbora Humanitarnega sklada SŠGT MB smo v teh dneh v mislih in dejanjih pogosto pri tistih, ki jim je bližina sočloveka še posebej pomembna, pri starostnikih. Mnogi med njimi so v teh dneh pogosto osamljeni, zato smo se z veseljem potrudile, da jim vsaj malo polepšamo praznične dni.

Foto: Arhiv HS SŠGT MB

Sodelovale smo v dobrodelni akciji Rokavčki pomagavčki za pomoč osebam z demenco, katere pobudnik je združenje Spominčica, izvedbo pa vodi Huda volna (gospa Štefančič Hribar). Gre za kvačkanje in pletenje rokavčkov, ki pomagajo dementnim osebam.

Ko so izgubljeni in nervozni, jim nadenejo te rokavčke, oni pa se z njimi igrajo ter se tako umirijo.  Kar nekaj zanimiv kreacij je nastalo pri nas, nekatere med njimi so že pri uporabnikih.

Foto: Arhiv HS SŠGT MB

 

Nagovoril nas je tudi projekt Mala pozornost za veliko veselje, vseslovenska akcija izdelovanja novoletnih čestitk za starostnike, ki se je začela na pobudo direktorice Centra starejših v Notranji Gorici, gospe Ane Petrič. Ročno izdelane voščilnice s skrbno izpisanim prazničnim voščilom, med katerimi bodo letos tudi prelepi unikati izpod rok naših učiteljic, bodo že peto leto zapored polepšale praznični čas 21.000 starejšim, ki bivajo v domovih in centrih za starejše.

Foto: Arhiv HS SŠGT MB

Narazen, a v srcih skupaj.

Za HS,

Sonja Porekar Petelin

Več slik najdete v galeriji...