NOVICA
30. May

Tekmovanje priprave jedi iz sipe in boba

V soboto, 26. 5. 2018, se je v Kaštel Kambelovcu pri Splitu odvijalo tradicionalno tekmovanje v pripravi jedi iz sipe in boba. Živili, ki sta v preteklosti predstavljali hrano za reveže, danes na krožniku presenečata še tako zahtevne jedce. Tekmovanja so se udeležili tudi dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, Nina Mesarič, Klara Šopinger, Rok Guzelj in Marko Pem , ki v Splitu opravljajo prakso v okviru projekta Erasmus +. Da bi bila priprava jedi bolj zanimiva, je organizator prireditve sestavil mešane ekipe in štiri slovenske dijake pomešal s hrvaškimi vrstniki ter tako ustvaril prijateljske ekipe. Okus in izgled krožnikov, katerih soavtorji so bili dijaki SŠGT Maribor, je popolni dokaz, da ustvarjalnost naših dijakov ne pozna meja

Mentor: Smiljan Benkovič