NOVICA
29. Mar

Letos priznanje žlahtne barve tudi za dijakinjo naše šole

V soboto, 20. marca 2021, je na II. gimnaziji Maribor potekalo 20. državno tekmovanje iz znanja biologije za dijake srednjih šol. Dijakinje in dijaki 1. in 2. letnikov so se pomerili v znanju o glivah, v kategoriji 3. in 4. letnikov pa je tekmovanje zajemalo vsebine obveznega dela učnega načrta za biologijo ter vsebine za maturo.

Od 11 dijakov naše šole, ki so se uvrstili na državno tekmovanje, jih je prišlo tekmovati osem. Sodelovali so v tekmovalni skupini 2. letnikov. Tako smo na prvi pomladni dan stiskali pesti za dijakinje 2.A Nastjo Jakšič, Jano Jurše in Valentino Pšeničnik, prav tako za Blaža Bratušo, Ano Marksl, Laro Polanc in Jono Vedernjak iz 2.B ter za dijakinjo 2.D Nušo Kraner Černi.

Doslej smo se državnih tekmovanj iz biologije udeležili dvakrat in se bolj ali manj ravnali po Coubertinovem sloganu, da je pomembno sodelovati in ne zmagati. Letos je dijakinja 2.B Lara Polanc prijetno presenetila in s tem, da je usvojila zlato Proteusovo priznanje, presegla vsa pričakovanja, tudi pričakovanja svoje mentorice.

Čestitke vsem omenjenim udeležencem, saj je že uvrstitev na državno tekmovanje, ki je pravzaprav namenjeno gimnazijcem, dijakov, ki se izobražujejo po programu SSI pa je le peščica, velik uspeh.

Ponosni smo na vas
Aktiv učiteljev naravoslovja